2014. március 6., csütörtök

Sütőtökös-mustáros barna lencse főzelék

Egyszerű, ám mégis különleges egytálétel. Hagyományos lencsével is elkészíthető, de ez a barna lencse hamarabb fő, és különleges íze van.

Hozzávalók:

25 dkg barna lencse
10 dkg sütőtök
1 fej vöröshagyma
2 ek. 4 szűz olaj mix
2 dl szójadresszing
23 tk. himalaya só
3 tk. bio levespor és ételízesítő
2 tk. majoranna
1 ek. paprikakrém
2-3 ek. mustár
3 ek. finomliszt

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a barna lencsét, a fűszereket, paprikakrémet és annyi vízzel felöntjük, ami legalább két ujjnyira ellepi a lencsét. Majdnem készre főzzük, szükség szerint pótoljuk a vizet. Amikor majdnem puha a lencse, hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott sütőtököt. Amíg összeforr a lencse és a sütőtök, elkészítjük a rántást: száraz serpenyőben a lisztet megpirítjuk, vízzel felöntjük. Szita segítségével hozzáadjuk a főzelékhez. Ekkor keverjük bele a dresszinget is. Összeforraljuk és tálaljuk.  

TIPP: gazdagíthatjuk pritaminpaprka kockákkal is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése