2014. április 8., kedd

Medvehagymás, fekete szezámos, agavé szirupos saláta

Könnyed saláta, estékre vagy tartalmas főétel mellé, mi pl. tepsis burgonyával ettük.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
1 pritaminpaprika
5-6 levél medvehagyma
4 ek. olívaolaj
2 ek. fekete szezámmag
10 dkg Violife  növényi sajt, füstölt
himalaya só - ízlés szerint
1/2 citrom leve
2-3 tk. agavé szirup
---
kesudió tejföl : 
10 dkg kesudió
20 dkg natúr tofu
1/2 dl bio citromlé
2 ek. olívaolaj
2 ek. sörélesztőpehely
Elkészítés:

Az uborkát és paprikát megmossuk, felkockázzuk. A medvehagymát megmossuk és felvágjuk. A növényi sajtot is felkockázzuk. Egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet: az olívaolajt összekeverjük a  citromlével, sózzuk, majd hozzáadjuk az agavé szirupot. Ráöntjük a salátára, megszórjuk szezámmaggal. Tálalás előtt meglocsolhatjuk kesudiótejöllel (melyhez az alapanyagokat erősen turmixoljuk össze). 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése