2014. április 1., kedd

Növényi sajttal töltött krumplis "pogácsa"

Hozzávalók:


4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife natùr növényi sajt
--
2-3 ek. olaj a sütéshez 

Elkészítés:
A krumplit megmossuk és  héjában  megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítőt, kókuszolajat, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követően megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk.  Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Magdi!

    Látom hogy nagyon sok receptedben lenmagpelyhet használsz. Ezt lehet helyettesíteni lenmagliszttel?mert nekem az van itthon.
    Egyébként gratulálok a bloghoz, én ha főzni akarok először mindig ezt az oldalt nézem meg!
    :)

    Kriszti

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kriszti, köszönöm. :-) Hat, nem jo a liszt, mert az vizbe aztatva nem lesz nyulos allagu, es nem fogja ossze a dolgokat (legalabbis amikor en probaltam, nem viselkedett jol:-). En a lenmagot szoktam kavedaralon megorolni. A pehely tok draga, felesleges megvenni, ha igy is elo tudjuk allitani :-)

    VálaszTörlés