2014. május 8., csütörtök

"Csokis" gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom. 

Hozzávalók:

3/4 csésze finomliszt
1/4 csésze karobpor
1/2 csésze darált kesudió / dió
2 ek. méz / agavé szirup
4 ek. natúr szójajoghurt

Elkészítés:


Összekeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzáadjuk a mézet, és a szójajoghurtot és tésztát gyúrunk belőle. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd kis golyócskákat formálunk belőlük és előmelegített sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt kisütjük.

Növényi tejjel és gyümölcsökkel fogyaszthatjuk reggelente :-) 

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik! Alig várom, hogy kipróbáljam! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Érdekelne, hogy szója joghurtot mivel lehetne helyettesíteni? Rizs vagy zabkrémmel működhet? köszi

    VálaszTörlés
  3. Szerintem igen. Vagy natur joghurttal is lehet, ha azt fogyasztod.

    VálaszTörlés