2014. május 15., csütörtök

Kölesmajonézes-újhagymás burgonyasaláta

Hozzávalók:

1 bögre (2,5 dl) főtt köles
1 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
2 tk. mustár
2-3 tk. gyümölcscukor
1/2 tk. himalaya só
0,5-1 dl víz
---
3 újhagyma
1/2 kg burgonya

Elkészítés:

Turmixgépbe tesszük az olajat, mustárt, citromot, sót és a gyümölcscukrot, majd hozzáadjuk az előzetesen háromszoros víz mennyiségben kifőtt kölest. Krémesre turmixoljuk, majd ha szükséges, még ízesítjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlést követően meghámozzuk. Felkarikázzuk, hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott újhagymát. Tálalás előtt összekeverjük a kölesmajonézzel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése