2014. június 7., szombat

Falafel (vegán)

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van :-) 

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó
1 fej vöröshagyma
1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld
6-7 gerezd fokhagyma
2 ek. őrölt római kömény
1 tk. kardamom
1 ek. csicseriborsóliszt / finomliszt
1 tk. szódabikarbóna 
--
3-4 ek. olívaolaj

Elkészítés:


A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap 10 percig főzzük, majd szűrjük le, és tegyük késes aprítógépbe. Adjuk hozzá a felaprított hagymát,  zöldfűszert, széttört fokhagymát, csicseriborsólisztet (kávédarálón őröljük meg a csicseriborsót), vagy finomlisztet és a szódabikarbónát. Ha igényli a massza, vizet adhatunk hozzá.
Egy tepsit olajjal kenjünk ki, formázzuk bele a falafel golyókat és 180 fokon egyszer megforgatva süssük ki, kb. 20-25 perc alatt. 

5 megjegyzés:

  1. Kipróbáltam, borzalom. A fasírthoz semmi köze, a leírás szerint pedig nem lehet elkészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert nem fasírt,hanem falafel.Amúgy finom.

      Törlés
  2. Kedves nevtelen, sajnalom, nem tudom, hol lehet a hiba, mert nekunk sikerult es finmom is volt.

    VálaszTörlés