2014. június 18., szerda

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét hoztam. 

Hozzávalók:

2-3 ek. olívaolaj 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csicseriborsó
150 gr paradicsompüré
kb. 0,5 l víz
3 tk. római kömény
2 babérlevél
4 levél spenót
himalaya só - ízlés szerint
xilit, citromlé  ízlés szerint

Elkészítés:

A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd háromszoros, sós, majorannás vízben megfőzzük. Közben olaj és víz keverékén apróra vágott hagymát párolunk, erre tesszük - 5 ek. kivételével) a főtt csicseriborsót, fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet, illetve az apró kockákra vágott spenótot. Amíg összeforr, a kivett csicseriborsót egy kevés vízzel, citromlével összeturmixolunk. Ezt keverjük hozzá sűrítésként a főzelékhez. Melegen tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése