Hidegen, melegen nagyon finom.
Hozzávalók:
2 csomag füstölt
tofu
2 dl szójaszósz
5 gerezd
fokhagyma
2 tk. só
2-r tk. citromlé
15 dkg
finomliszt
4 dl szójadresszing
10 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
10 dkg kék mák
10 dkg szezámmag
5-6 ek. extraszűz olívaolaj
Elkészítés
A szójaszószt egy tálba öntjük, belekeverünk 1
ek. olívaolajat, a citromlevet, 3 gerezd megpucolt és áttört fokhagymát.
Óvatosan megsózzuk (a szójaszósz is sós). Alaposan összekeverjük. A
füstölt tofukat 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük az ízesített
szójaszószba. Akár hűtőbe téve egy éjszakát is pácolhatjuk, de az sem gond, ha
csak 1-2 órát áll a tofu a szójaszószban. A panírt előkészítjük: egy tálba a
lisztet tesszük, a következőbe szójatejszínt öntünk, amelyet megsózunk és
áttört fokhagymával ízesítünk. A harmadik tálban pedig elkeverjük a morzsát a
szezámmaggal és az egész mákkal. A pácolt tofukockákat egyesével bepanírozzuk, majd olívaolajjal kikent
tepsibe tesszük, és 30 perc alatt (egyszer átforgatva) 150 fokon kisütjük.
Bármilyen köret mellé nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése