2014. július 8., kedd

Sárgabarackos-szilvás lepény (vegán)

Zizivel nyereményjátékot hirdettünk, miután bemutatta a A főzés gyerekjáték c. könyvet. Ez a recept ebből a könyvből való, igaz, őszibarackkal szerepel benne. 

Hozzávalók:

1 bögre finomliszt
1/4 bögre kókuszzsír
1/2 bögre növényi tej
1 nagy alma meghámozva, kimagozva
2 csipet himalaya só
--
7-8 db őszibarack vagy nektarin

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Az almát meghámozzuk, felvágjuk apró cikkekre és a lisztes keverékhez keverjük. Hozzáadjuk  az olajat és a cukrot. Majd ehhez hozzákeverjük  a növényi tejet. Kiolajozott, lisztezett pite-vagy tortaformába öntjük és félbevágott sárgabarack, szilvadarabokkal megszórjuk.170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése