2014. július 14., hétfő

Vegán datolyás-kesudiós kuglóf

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes őrlésű liszt
15 ek. aranybarna nádcukor
1 csipet só
3 dkg puha kókuszzsír
1 citrom héja
-
1 tk.  aranybarna nádcukor
1 csomag élesztő
3,5 dl növényi tej
--
10 dkg datolya
10 dkg kesudió

Elkészítés:

A lisztet tálba tesszük, rászórjuk s cukrot, sót. A kókuszzsírt hozzákeverjük. Negyed liter növényi tejet megmelegítünk, és feloldjuk benne az élesztőt. Ezt a liszthez adjuk. Dagasztóval alaposan összedagasztjuk, közben annyi tejet adunk hozzá, amennyit felvesz.  Belereszeljük a citrom héját is. Meleg helyen hagyjuk állni 1 óra hosszat. A megkelt tésztába belekavarjuk az apróra vágott datolyát, és a szintén apróra tört kesudiót. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kuglófformába tesszük és még 30 percet pihentetjük.

180 fokon min. 50 percig  sütjük, kb. 30 perc után 170 fokon folytatva a sütést. 

TIPP: ne vágjuk fel melegen, mert akkor nem lesz szép a fotó :-) Ill. pékárut, kenyeret ne együnk melegen, langyosan. :-)

3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!Nagyon tetszik a recept,szeretném kipróbálni. Mennyi ideig és milyen hőfokon süssem? A leírt mennyiség mekkora kuglóf formához elég? Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Bocsanat, a recept vege lemaradt. Mindjart kiegeszitem :-)

    VálaszTörlés