2014. augusztus 27., szerda

Meggyes-pudingos vegán piskóta


Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján.

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg rétesliszt
20 dkg nyírfacukor
12 ek. olaj (4 szűz olaj mix)
2 ek. citromlé
1,5 foszfátmentes sütőpor
5 dl buborékos ásványvíz
4 ek. rizsitalpor
--
1 kg magozott meggy
--
2 l rizstej
4 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. karobpor
kb. 10-15 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük, hozzáadjuk a nedveseket-folyékony összetevőket és alaposan összekeverjük. A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk az olajozott, lisztezett tepsibe tett tésztára.  180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük. Eközben -hagyományos módon -  elkészítjük a pudingot. Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele. A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás ás a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük. Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap tálaljuk. 


5 megjegyzés:

  1. Magdi, javítsd ki a "kiesszük"-et, mert először tényleg azt hittem, csak a fele kell a pudingnak, a másik felét kikanalazhatja az éhes háziasszony már a süti készítése közben :)))

    VálaszTörlés
  2. Vicces, hogy azt írtad véletlenül, hogy a fele pudingot kiesszük! Ez elszólás volt? ;)

    VálaszTörlés
  3. A szemfülesek. Nem hagyják, hogy más is mosolyogjon kicsit, ha végigolvassa. ;´)
    Tetszik ez a sütirecept. Lehet, hogy kipróbálásra kerül.

    VálaszTörlés
  4. Számomra kibogózhatatlan ez a süti :) Teljesen olyan, mintha "eggyé" válnának benne a dolgok. Hogyan, amikor a piskóta tetejére kerül a pudingos réteg? :) Ettől eltekinteve szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsire érdemes számolni ezzel az adaggal? Érdemesnak tartom a teszt-sütésre :)

    VálaszTörlés