1
kg sütőtök – magozva, hámozva
4
ek. 4 szűz olaj mix
1
fej vöröshagyma
2 tk. himalaya só
4 tk. borsikafű
1 l növényi tej
--
pirított kenyérkocka /
pirított tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk,
felkockázzuk. A szintén felkockázott vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd megsózzuk. Ekkor rátesszük a sütőtököt, és felöntjük tejjel, amennyi ellepi. Puhára főzzük a
sütőtököt. Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzáadjuk a borsikafűvet, és a levesport és 5 perc alatt összefőzzük, friss piritóssal vagy pirított tökmaggal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése