2014. augusztus 31., vasárnap

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

1 kg sütőtök – magozva, hámozva
1 fej vöröshagyma
2  tk. himalaya só
4  tk. borsikafű
1 l növényi tej
--

pirított kenyérkocka / pirított tökmag 

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. A szintén felkockázott vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd megsózzuk. Ekkor rátesszük a sütőtököt, és felöntjük tejjel, amennyi ellepi.  Puhára főzzük a sütőtököt. Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzáadjuk a borsikafűvet, és a levesport és 5 perc alatt összefőzzük, friss piritóssal vagy pirított tökmaggal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése