2014. december 20., szombat

Karácsonyi citromkrémes gofri (vegán)

Nagyon finom, próbáljátok ki, hiszen gyors, mutatós és olcsó édesség. Ne feledjétek, hogy karácsonykor is érdemes a fehér cukor helyett barnát használni, vagy egyéb alternatív édesítőszereket, most gyümölcscukrot tettem ebbe a süteménybe, nagyon finom volt. 

Hozzávalók:

1 pohár finomliszt
1/2 pohár durumliszt
1/2 pohár teljes őrlésű liszt
1 kk. foszfátmentes sütőpor
2 ek. gyümölcscukor
3 ek. rizs italpor
víz -amennyit felvesz

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
2 nagy citrom leve és héja
gyümölcscukor, vanília - ízlés szerint
1 l növényi tej 
4-5 ek. kókusz habkrém


Elkészítés:

A gofri tészta alapanyagjait összekeverjük és 3 órán át állni hagyjuk. Majd a hagyományos módon kisütjük - előtte növényi margarinnal kenjük ki a gofrisütőt. 
A pudingot szintén a hagyományos módon készítjük: 5 ek. kivételével felforraljuk a növényi tejet, eközben ezzel a kimaradt tejjel kikeverjük a pudingot, hozzáadjuk a gyümölcscukrot, citromlevet és héjat, beleöntjük a forrásban lévő tejbe és forrás után még pár percig főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a habkrémet. Megrakjuk a kisült gofrikat és tortaként tálaljuk ezt az egészséges finomságot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése