2014. december 30., kedd

Őszibarackos-vaníliás-datolyaszirupos csodatorta :-)


Könnyű, gyors, egészséges. Kell ennél több az év utolsó apján? :-) Holnap pikk-pakk még el is tudjátok készíteni! Mindenkinek békés és igazi kapcsolatokban gazdag új évet kívánunk! 


Hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt
5 dkg durumliszt
2 tk. foszfátmentes sütőpor 
25 dkg növényi margarin 
15 dkg porcukor nyírfacukorból
2 ek. víz
--
1 csomag vaníliás  pudingpor
1/2 l rizstej 
porcukor nyírfacukorból - ízlés szerint
--
2 doboz barack konzerv
--
datolyaszirup - ízlés szerint

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy kis pihentetést követően kinyújtjuk, olajozott-lisztezett  formába tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a hagyományos módon a pudingot. Belefolyatjuk a kisült tésztába, majd  ráhalmozzuk a felvágott barackot és meglocsoljuk datolyasziruppal.

TIPP: szórjuk  meg mandulaforgáccsal, vagy mandulaszeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése