2015. január 22., csütörtök

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon :-) Ezzel is finom volt, de mondjuk egy kevésbé olaszos ételre hajazó tésztával autentikusabb lett volna :-) 

Hozzávalók:

15 dkg csicseriborsó
4 gerezd fokhagyma
római kömény - ízlés szerint
koriander - ízlés szerint
himalaya só - ízlés szerint
--

25 dkg barnarizs tészta

Elkészítés:

A csicseriborsót előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük. 
A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük és olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt és összeturmixolt csicseriborsót, a dresszinget, és ízesítjük római köménnyel, korianderrel, ételízesítővel, sóval.  
Amikor összefőtt, tésztára téve tálaljuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése