2015. január 20., kedd

Spenótos-csicseriborsós, növényi sajtos polenta

Ez a finomság uzsonnára készült, mert Fanni nagyon szereti a kukoricadarát, a spenótot és a csicserit is. Így most egyszerre fogyaszthatta mindezt. :-)

Hozzávalók:

4 dl víz
2 dl kukoricadara
só, bio levespor és ételízesítő - ízlés szerint
10 dkg Violife mozarellás növényi sajt
--
1 csomag spenót
2 dl Sojade szójadresszing
só,
3 gerezd fokhagyma
--
5 dkg csicseriborsó

Elkészítés:

A vizet és az ételízesítőt feltesszük főni. Amikor forr, beleöntjük a kukoricadarát. Sűrű keverések között készre főzzük, majd belereszeljük a növényi sajtot. Egy tálcára kisimítjuk, és hagyjuk kihűlni, megkeményedni.
A spenótot a hagyományos módon elkészítjük (a lisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, a növényi tejszínt, sót, és a fokhagymát. Egy botmixerrel összeturmixoljuk, majd készre főzzük. A csicserit előző este beáztatjuk, majd sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. 
Egy tepsit kiolajozunk, majd pogácsaszaggató segítségével beleszaggatjuk a tálcán kihűlt megfőtt kukoricadarát, mindegyik korongra halmozunk a spenótbol, rátesszük a csicserit és 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük 

2 megjegyzés:

  1. Szia Magdi!


    Nagyon szépek az ételfotók és nagyon "háziasszonybarát" gyorsak areceptek.
    Egyedül azt kifogásolom, hogy szójatermékeket használsz.ami számtalan rossz tulajdonsággal rendelkezik. Hitelesebb lennél ha ezt elhagynád, hiszen annyi más alternativa van a szója helyett.

    szia: Judit

    VálaszTörlés
  2. Szia Judit, koszonom a megjegyzest es a dicseretet is. Nekunk nincsen rossz tapasztalatunk a szojaval, ill. szeretjuk is, igy egyelore nem latom meg a kello okot, hogy elhagyjuk. De lehet, hogy mi is majd arra jutunk, hogy nem fogyasztjuk. Jelenleg nem itt tartunk, es mivel itt a mindennapi eteleink vannak megjelenitve, igy neha szojas recept is kerul fel a blogra.

    VálaszTörlés