2015. február 8., vasárnap

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy pelenkát ajánlani nektek, ami nálunk nagyon bevált, és nem túl ismert. 

Nem mosható pelenkát használunk, mert reálisan felmérve munka mellett nem jutott volna és most sem jutna sajnos időm a pelusok mosására.  

Az elején a hagyományos, jól és kevésbé ismert eldobható pelenkákkal próbálkoztunk, egyikből kifolyt, aminek bent kellett volna maradnia, a másiknak a pántja nem volt elég rugalmas, aztán egy olcsóbb nagyon vastag volt, zavarta Fannit. A negyediknél előjöttek a pelenkakiütések. Ekkor döntöttünk úgy - látva Fannusunk érzékeny bőrét-, hogy ökológiailag tesztelt, fehérítő és parfüm nélküli pelenkát fogunk használni. (A törlőkendőkkel is hasonló köröket futottunk, erről majd később írok.) 

Az ilyen típusú pelenkákból is elég sokat végigpróbáltunk, volt köztük olcsóbb és kevésbé olcsó is. És végre rátaláltunk a Bambo Nature öko pelenkára, melyet Dániában gyártanak, bőrgyógyászatilag tesztelt pelenka. Nem tartalmaz optikai fehérítőt és parfümöt. Az FSC címke alapján tudhatjuk, hogy a pelenkában felhasznált cellulóz olyan fenntartható erdőgazdaságból származik, ahol több fát ültetnek, mint amennyit kivágnak. 

Mivel bőrgyógyászatilag tesztelt, ezért nem okozott soha bőrirritációt. Használat során érezzük, mennyire puha, a rugalmas pántjai is tetszenek. Jó vékony is, így Fannit is engedte mászni, ill. most sem zavarja a közlekedésben.  De emellett gyorsan magába szívja a vizeletet, és sokszor meglepődve tapasztaltam, hogy száraz a felszíne. Szóval ajánlani tudjuk mindenkinek. Merthogy az ára is baráti! Aki szeretné, a www.salus.hu vagy a Minimanó Babacentrumban is megrendelheti. 
Ha eddig próbáltátok, vagy ezután fogjátok, érdekelne a véleményetek, írjátok meg.  

2 megjegyzés:

 1. Kedves Magdi!
  Megörültem a bejegyzésnek. Én most, a harmadik gyermekemnél jutottam el odáig, hogy szeretnék öko pelenkát használni ( moshatóhoz sajna nem vagyok elég elszánt). Az általad ajánlottat meg is néztem, de az ára elriasztott - jól látom, hogy 100 ft felett van egy darab? Ez kirivó, vagy környezetbarát pelus esetén meg kell barátkozni a kicsit magasabb árfekvéssel? Arról esetleg írnál pár szót,milyet próbáltatok még?
  Köszi és minden jót Nektek, csuda édes a kislányod, sok örömet benne!
  Üdv, Zsófi

  VálaszTörlés
 2. Szia Magdi,
  végül mi is öko pelenkát használunk már egy ideje, de az általad ajánlottnak egyáltalán nem baráti az ára. Kimondottan drága, pedig én aztán szinte mindenből biot, ökot veszek Ádinak. A DM öko pelenkája kb. 60 Ft-ra jön ki darabra, ami így is 20 Ft-tal drágább a korábbi pelenka árnál, de sokkal kedvezőbb, mint a 100 Ft-os darabár.

  VálaszTörlés