2015. február 8., vasárnap

Dédi zöldséglevese

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. :-)

Hozzávalók:

2 közepes sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 közepes karalábé
2 kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
himalaya só
3 tk. bio levespor és ételízesítő
bio leveskocka
4 szűz olaj mix
kb. 2 l víz
--
lestyánlevél, petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, tetszőleges alakúra vágjuk. Egy edénybe beleöntjük az olajat és kb. 3 dl vizet. Ezután a sárgarépát rakjuk alulra, erre helyezzük a többi zöldséget, végül az alsó héját megtartó hagymafejet (egészben). Sózzuk, és ételízesítővel megszórjuk. Elkezdjük párolni. Mindig csak annyi vizet öntünk rá, amennyit magukba szívtak a zöldségek. Ne kevergessük.  Eközben a maradék vízben felfőzzük a leveskockát, majd amikor majdnem puhák a zöldségek, felöntjük a levest. Összefőzzük. Cérnametélttel tálaljuk. 

4 megjegyzés:

  1. Mennyi himalaya só?? Mi az a bio levespor és ételízesítő?? Hány darab bió leveskocka? Mi az a 4 szűz olaj mix???????

    VálaszTörlés
  2. Ízlés szerint a só. A többi direkt linkelve van, ha rákattint az olvasó a nevekre.

    VálaszTörlés
  3. A dédi receptjét porok, mixek, reklámok nélkül meg lehetne kapni?

    VálaszTörlés
  4. Persze, mindent helyettesitsen hagyoomanyos dolgokkal: himalaya so = so, olaj mix = olaj, etelizesito= vegeta, leveskocka = leveskocka :-)

    VálaszTörlés