2015. március 22., vasárnap

Mediterrán szejtánsült

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy pár szeletet, ínségesebb időkre. :-) Ha készen van a búzahús, 5-10 perc alatt (a körettől függően) finom ebédet készíthetünk. 

Hozzávalók:

8 szelet bepácolt búzahús (receptjét ld. itt)
2 ek. pesto
2-3 tk. mediterrán fűszerkeverék
8 szem olajbogyó
kevés citromlé
2 ek. kókuszzsír
--
bulgur

Elkészítés:


A bepácolt búzahúsokat megkenjük egy kevés pesto-val, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és kókuszsírral kikent tepsibe tesszük. 2-3 percet sütjük mindkét oldalukat, majd meglocsoljuk ízlés szerinti citromlével. Olajbogyóval ízesített bulgurral, párolt brokkolival, nagy adag salátával tálaljuk.

TIPP: a páclében mst ez volt: olaj + ugyanannyi víz, ill. fele annyi szójaszósz, paprikakrém, fokhagyma. 





1 megjegyzés:

  1. Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a búzahússal, mivel még életemben nem ettem ilyet. Ez a mediterrán husi ínycsiklandozó, főleg így ebéd táján. Holnap szerintem meg is veszem majd a hozzávalókat és el is fogom készíteni ezt a finomságot. Nagyon egészségmániás vagyok, ezért odafigyelek, hogy mit eszem. Leginkább bio ételeket részesítek előnyben. Múltkor az egyik ismerősöm, aki szintén egészségmániás, ajánlott egy videót, melyben egy biogazda elmesélte a filozófiáját. Olyannyira megtetszett, hogy szeretném Veletek is megosztani! https://www.youtube.com/watch?v=1JJfKk70z_E Nagyon elgondolkodtató, amiket mondott!

    Niki

    VálaszTörlés