2015. április 20., hétfő

Bounty szelet (vegán)

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma sütöttünk neki egy nagyon gyors, egyszerű és finom tortát. :-) (Tavaly Fannitól az első fogacsáját kapta ajándékba aznap, másnap a másodikat...most is fogáttörést várunk, a 16. van soron, jó lenne ez a bejáratott ajándék:-). 

 Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
5 dkg zabpehelyliszt
10 dkg kókuszzsír
15 dkg gyümölcscukor
3 ek. karobpor
3-4 ek. víz

A krémhez:
4,5 dl kókusztej
15 dkg kókuszzsír
7,5 ek. búzadara
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg gyümölcscukor

A tetejére:
avokádós "csokikrém": (1 avokádó, 1 banán, 3 kanál méz/agavé szirup/datolyaszirup/rizsszirup, 3 ek. karob, 1 ek. kókuszzsír, késhegynyi vaníliapor, késhegynyi fahéj--mindez összeturmixolva)
 de most bevallom, vettem egy jó minőségű étcsokit, és azt olvasztottam rá. :-) Nem is lett szép a fotó....

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összedolgozzuk. Lágy, de nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk.Három fele szedjük, kinyújtjuk és olajozott, lisztezett tepsiben (normál tortaforma) 180 fokon 15-15 perc alatt az összes lapot kisütjük. Miközben sül, elkészítjük a tölteléket: egy edénybe öntjük a növényi tejet, belekeverjük a gyümölcscukrot, a kókuszolajat, és amikor forr, akkor hozzáadjuk a búzadarát. Alaposan kevergetjük, majd amikor félpuhára főtt, adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Ezzel főzzük teljesen puhára a grízt. A tölteléket és a lapokat is kihűtjük, majd a tölteléket kétfele szedve megkenjük a lapokat. Ráöntjük és megvárjuk, hogy megkeményedjen. 

1 megjegyzés: