2015. május 18., hétfő

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! :-) Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. :-) 

Hozzávalók:

16 saslik nyárs
8 szem nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 szem nagyobb paradicsom
25 dkg füstölt tofu, kör alakúra vágva
/ szójapárizsi, körökre vágva (most ez utóbbival készült)
--
3 gerezd fokhagyma
4 tk. házi grill fűszerkeverék*
2 tk. citromlé
--
*1-1 arányban kakukkfű, majoranna, bazsalikom, szárított petrezselyem, köménymag, koriander, himalaya só

Elkészítés:


A nyers zöldségeket megmossuk, a burgonyát meghámozzuk, és mindent karikákra vágunk. A tofuból 2 cm vastagságú szeleteket vágunk, majd ezekből kisebb pogácsaszaggató segítségével köröket. Grillező pálcikákra tetszőleges sorrendben felhúzzuk az alapanyagokat és olívaolajjal megkent tepsibe tesszük. Kikeverjük a grillöntetet: az olívaolajat az összezúzott fokhagymával, citromlével és a házi grill fűszerkeverékkel.  Ezzel kenjük le a zöldségeket, és grill fokozaton (vagy 170 fokon) süssük össze. 
Jó idő esetén mindezt szabad ég alatt süssük :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése