2015. június 9., kedd

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy érzem, ezért tartozom nektek egy "állapotközléssel": a 3 hónapos gyógyszeres terápiám lejárt....

Azonban egy újabb 3 hónapos kezelés vár rám. Ugyanis a vírusszám nullára csökkent, de sajnos van esély a kiújulására, és az orvosom szerint, ha ilyen erős kezelés után újul ki, nagy eséllyel ellenálló lesz későbbi gyógykezelésekre. Így sajnos még nem kezdhetem el a májregenerációt, a léböjtöt, ill. immunerősítést, béltisztítást sem, meg kell várni az újabb 3 hónap végét. Sajnos fényérzékeny lettem a gyógyszer hatására, és Fannival nem megoldható, hogy ne menjek napra. Így ez is újabb nehézséget okoz hetek óta. 50-es faktorszámú naptej segítségemre van, de szívesen olvasok tippeket, attól, aki hasonlóan járt. 

Emellett nagy valószínűséggel inzulinrezisztencia alakult ki nálam, mint a betegség tünete, ezt is orvosolnom kell, diétával. Sajnos enélkül sincsen sok erőm, szóval alaposan utána kell olvasnom, tanácsot kell kérnem, mivel pótoljam a szénhidrátot. (Finomlisztes kenyeret, cukrot már pótlom régóta). 

A szédülés, gyengeség, fejfájás, székrekedés (mint állandó mellékhatások) is kísérőim lesznek, újabb 3 hónapig. Visszaszámlálás ismét indul!   

Szép nyarat kívánunk, hamarosan recepttel is érkezünk.   

3 megjegyzés:

 1. Kitartást és végleges gyógyulást kívánok Neked!

  VálaszTörlés
 2. Szia!

  A diétával kapcsolatban mindenképpen kérd szakember (dietetikus - lehetőleg olyan, aki cukorbeteg/IR-es betegekkel foglalkozik) segítségét. Iszonyú sokat tud lendíteni az állapotodon, és a kezelés mellékhatásaira is tud majd javasolni Neked dolgokat.
  Kezdésként (és mert nagy vonalakban ő is ezt fogja mondani) jó ha tudod: a mozgás növeli a sejtek inzulinérzékenységét; a teljes kiőrlésű gabonák és a belőlük készült termékek nem csak a lassabb vércukorszint-emelkedésben, de (természetesen bőséges folyadékfogyasztás mellett) a székrekedésben is segíteni fognak. Utóbbira még szintén jó a mozgás, a(z egyéni tolerancia szerint) reggelire elfogyasztott savanykás étel/ital (kefír, savanyúkáposzta leve), vagy pl. az aszaltszilva leve (én a Steinberger márkájút pl. naaaagyon szeretem, csak hát...meghajt, na :-D).
  És akkor ezek még csak az általánosságok, amiket egy éppen-lediplomázott dietetikus tud Neked mondani. :-)
  Bízz meg a kollegáimban, és kérj segítséget (KELL, hogy legyen dietetikusi fogadóóra a szakorvosi rendelőben - gasztroenterológia környékén érdeklődj -, vagy ha máshol nem, a kórházban vagy a klinikán), jót tesz majd, becsszó.

  Kitartást és sok erőt kívánok a visszaszámláláshoz:
  egy olvasód

  VálaszTörlés
 3. Kedves Magdi,

  hogy érzed magad? Hogy alakul a gyógyulásod?
  Úgy számolom, már letelt az újabb három hónap...

  VálaszTörlés