2015. augusztus 8., szombat

Dióval, répával és tetszőleges gabonával töltött padlizsán

Gyors, könnyű, finom.

Hozzávalók:


20 dkg jázminrizs / köles / barna rizs, bulgur ....kedvenc gabona
víz
4 nagyobb sárgarépa
1 bögre kesudió vagy dió
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. lenmag 
3 ek. víz
himalaya só  - ízlés szerint 
lestyán . ízlés szerint
2 tk. piropaprika
2 nagyobb paradicsom 

Elkészítés: 


A rizst kétszeres vízben kifőzzük. A hagymát 2 ek. és ugyanannyi olaj és víz keverékén megpároljuk, hozzákeverjük a nyersen lereszelt sárgarépát, a megdarált diót, a lestyánt, és az előzőleg vízbe áztatott lenmagot (ez tartja össze). Pirospaprikával színezzük, és sóval ízesítjük. Majd egy tepsit kiolajozunk, a padlizsánokat megmossuk, megtöröljük és a belsejüket kivájva  megtöltjük őket. Mindegyik tetejére 2-2 karika paradicsomot teszünk. Ezt követően beletesszük a kiolajozott tepsibe és 180 fokon összesütjük. Friss salátával fogyasztjuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése