2015. szeptember 3., csütörtök

Lecsós rizzsel rakott karfiol

Akadt itthon egy kis karfiol, barna rizs és sok-sok paprika. Nem volt kérdés, mi készül. Ugyanis Fanni nem szereti magában a lecsót (illetve pár kanállal eszik csak, de többet nem, csak a levét:-), de ha rakott ételbe bújtatom azt, akkor megeszi :-)

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
6-7 szem paprika
2 szem paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

A rizst a hagyományos módon megfőzzük, sózzuk. A lecsót szintén hagyományos módon elkészítjük. A karfiolt rózsáira szedve megpároljuk, ezt is megsózzuk. Majd kiolajozunk egy tepsit, belevágjuk a megfőtt karfiol felét, Erre kanalazzuk a rizst, majd a lecsót, ls a megmaradt karfiolt. Az egészet meglocsoljuk a növényi dresszinggel, és a maradék olajjal. Az egészet megszórjuk a fűszersóval és 200 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 




1 megjegyzés:

  1. A lecsónak a gyerekek tényleg csak többnyire a levét szeretik. Ha belegondol jobban az ember, érhető is.
    Jól mutat ez a rakott karfiol, nem is baj, hogy nem lecsó lett. :)

    VálaszTörlés