2015. szeptember 5., szombat

Szedres-vaníliás csőben sült palacsinta

Nagy palacsintarajongók vagyunk, férjem legkevésbé, de mi, lányok, akár mindennap tudnánk enni palacsintát ilyen vagy olyan formában. 

Hozzávalók:

A palacsintához:

10 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt
2 dl l növényi tej 
5 dl buborékos ásványvíz
6 ek. olaj 

A szószhoz:

4 csomag vaníliás pudingpor
1,5 l növényi tej 
10 dkg eritritol

--
2 ek. olaj (tepsi kikenéséhez)
1 nagy üveg lekvár
dió

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat. Mindegyiket megtöltjük, majd félbevágjuk (széltében). A pudingokat is a hagyományos módon elkészítjük.  Egy tepsit kiolajozunk egy tepsit, és a fél palacsintákat egymásra helyezzük, a szétvágott részük legyen egy kissé felfele. Leöntjük a pudinggal, megszórjuk cukrozott dióval és 30-35 per alatt összesütjük. 


2 megjegyzés:

  1. A palacsinta Ábel szerint is nagyon jó. :)
    Ötletes ez a szedres rakott, lehet, hogy nálunk is elkészül majd.

    VálaszTörlés
  2. Nemrég fedeztem fel az oldalad. Imádom! :) Gratulálok a párodnak a csodálatos fotókhoz, és nagy pacsi neked is a szuper receptekhez. Az ÖSSZESET ki fogom próbálni. Köszi! :)

    VálaszTörlés