2015. szeptember 20., vasárnap

Vöröslencse krémleves

Ilyen időben nincsen jobb egy meleg levesnél. Ami ráadásul hipp-hopp elkészül, finom és egészséges. 

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse 
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
1 zöldségleves kocka
víz
2 dl rizsdresszing
2 ek. kókuszzsír 

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és a kókuszzsír és víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a vöröslencsét, a meghámozott, felkockázott krumplit. Ízesítjük, majd felengedjük annyi vízzel, ami kétszeresen ellepi. Puhulásig főzzük, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, majd a rizsdresszinget, és további víz segítségével krémleves állagúra botmixerezzük. 

1 megjegyzés:

  1. Gondoltam szétnézek, mit főzzek, aztán elnevettem magam, mert babfőzeléket, meg lencsehurkát ettünk a változatosság kedvéért a napokban, padig szimpatikus recept.
    De azt hiszem, a Férj tüntetve húzná fel a cipőjét, hogy a Bady Hamiba indul, ha bejelenteném, hogy holnap meg vöröslencsét eszünk. :)

    VálaszTörlés