2015. szeptember 20., vasárnap

Zabtej

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket. 

Hozzávalók:

10 dkg zabpehely
1,2 l víz

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd beletesszük a zabot és kb. 1-1,5 órát állni hagyjuk. Összeturmixoljuk, majd átszűrjük.

TIPP: készítsünk belőle tetszőleges gyümölcs hozzáadásával gyümölcsturmixot. :-)

2 megjegyzés:

  1. Szia Magdi,
    valahol olvastam - és eddig be is tartottam - , hogy a zabpelyhet fogyasztás előtt alaposan meg kell főzni, hogy jól emészthető legyen, ezért ha pl. kását készítek, a forrás után még min. negyed órát főzni kell. A zabtejnél a vízben áztatás helyettesíti ezt?

    VálaszTörlés
  2. Kipróbálom! Köszönöm, hogy megosztottad! :)

    VálaszTörlés