2015. november 22., vasárnap

Datolyagolyó


Hozzávalók:

2 érett banán
10 dkg aszalt, mag nélküli datolya
10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely
5 dkg mazsola
20 dkg kókuszreszelék
20 dkg darált olajos mag (dió)
2 dkg karopor
--
kókusz

Elkészítés:

A meghámozott banánt, a datolyát feldaraboljuk és a mazsolával együtt összepürésítjük. A zabpelyhet annyi forrásban levő vízzel leöntjük, ami ellepi. Állni hagyjuk kb. 30 percet. Majd a masszához hozzáadjuk a ledarált diót, a kókuszreszeléket és a zabot, majd betesszük 1 órára a hűtőbe. Majd vizes kézzel gombócokat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk. 

1 megjegyzés:

  1. Tegnap elkészítettük ezeket a golyócskákat a kisfiammal, nagyon finom lett! A gyerekek ma uzsonnára is vittek belőle :).
    Zsófi

    VálaszTörlés