2015. november 18., szerda

Spenótos" rakott krumpli"

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből:

Hozzávalók:

1 kg burgonya
1 kg spenót (friss)
1 + 1 doboz rizsdresszing
20 dkg olvadós Violife sajt
4-5 ek. morzsa
2 ek. olívaolaj 
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 ek liszt
himalaya só, ételízesítő


Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, majd vékonyan felkarikázzuk.  Egy tepsit kiolajozunk és belerakjuk a felkarikázott burgonya felét. Majd elkészítjük a spenótot: olaj nélküli lábosban megpirítjuk a lisztet, egy másik lábasban megpároljuk - vízen - a hagymát és összekeverjük a liszttel, majd ráhelyezzük a megmosott, lecsepegtetett spenótot, ill. a rizsdresszinget. sózzuk, illetve egy kevés vizet öntünk hozzá. Fokhagymával ízesítjük. Készre főzzük. Ráhalmozzuk a burgonyára, majd az egészet beborítjuk a felszeletelt burgonya másik felével, meglocsoljuk a dresszinggel és megszórjuk a növényi sajttal. 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.  



3 megjegyzés:

  1. Mi az a rizsdresszing? Miért kell liszt a spenóthoz?

    VálaszTörlés
  2. Miért kell liszt a spenóthoz? Mi az a rizsdresszing?

    VálaszTörlés
  3. A liszt ahhoz kell, hogy a spenot ne legyen tul folyekony, az allaga alkalmas legyen arra, hogy rakni lehessen vele a krumplit. A rizsdresszing, ahogy a linkje is mutatja, novenyi tejszin egyik fajtaja. Barmilyen mas novenyi tejszint is irhattam volna.

    VálaszTörlés