2015. november 18., szerda

Vegán, cukormentes almás-birsalmás pite-torta

Ismét egy édesség receptjét hoztam, talán karácsony előtt hasznos lehet.

Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olvasztott kókuszzsír 
10 dkg eritrit
kb. 1-2 dl víz
--
1 kg alma
1/2 kg birsalma
10 dkg eritrit
1 bio citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés:

A liszteket és az eritritet összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport. Kimérjük a kókuszzsírt és beleöntjük. Majd
annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk. Félretesszük, kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: az almákat meghámozzuk és megpároljuk. Egy olajozott, lisztezett pite formájú tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre 1 ek. morzsát szórunk rá és erre rákenjük az almás tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével. Vízzel hígított lekvárral kenjük meg, ez szép színt ad neki (tojássárga helyett), és még csillogó lesz. Megszórjuk eritrittel. Közepes lángon, kb. 30 perc alatt kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése