2015. december 20., vasárnap

Gesztenyés-diós pohárkrém

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés finomság.  

Hozzávalók:
piskótához:

40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, 
fele finom)
10 dkg darált dió
10 ek. olívaolaj /olaj 

krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
20 dkg dió
méz ízlés szerint
2 növényi tej 
--
gyümölcsök (meggy, barack, ...)
--


Elkészítés:

A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően olajjal megkent, lisztezett tepsibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük. A krémhez turmixoljuk össze a gesztenyemasszát, a diót és a mézet egy kevés növényi tejjel, majd
adjuk hozzá a maradék tejet is. Vegyünk elő poharakat és töltsük meg őket a feldarabolt piskótával 
krémmel és gyümölcsökkel. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és megszórhatjuk kevés karobporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése