2015. december 28., hétfő

Tavaszi tekercs télen

Nagyon szeretjük, télen is. :-)

Hozzávalók a tésztához:

15dkg liszt
3dl víz
2 tk. só

A zöldséges töltelékhez:

10 dkg fehérkáposzta
10 dkg sárgarépa
1 piros kaliforniai paprika
1 kisebb fej hagyma
4-5 rózsa brokkoli 
1 ek. szója szósz
3tk. só
1ek. olívaolaj
2 ek. szójaszósz


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból keverjünk tejszín sűrűségű tésztát. Forró kerámia sütőben  süssük ki őket, jó vékonyra. Mindegyiket vágjuk félbe. A  répát és a káposztát előkészítést követően (mosás, hámozás, vágás)  kis lyukú reszelővel reszeljük le. A paprikát és hagymát minél vékonyabb szeletekre, karikákra vágjuk fel. a brokkolikat vágjuk egészen apróra. Egy tálba tegyük a zöldségeket, locsoljuk meg szójaszósszal, nyírfacukorral, sóval és adjuk hozzá az olajat.
Töltsük meg a félbe vágott vékony tésztalapokat a kinyomkodott zöldségekkel, és nagyon alaposan tekerjük össze. Egy tepsit vékonyan olajozzunk ki, ebbe tegyük a tekercseket, majd 150 fokon sütés közben forgatva 20-25 perc alatt süssük ropogósra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése