2016. január 23., szombat

Vegán gyümölcsjoghurt

Kislányom (ill. én is:-) nagyon szereti (szeretem) a vegán gyümölcsjoghurtokat.  Mivel ezek eléggé drágák, illetve ritkán jutunk olyan helyre, ahol kaphatók is, nagyon megörültem az alábbi receptnek és heti többször készítem. Most éppen citrom-banánból készült, de az erdei gyümölcsös, ill. piros gyümölcsös a legfinomabb. 

Hozzávalók:

25 dkg natúr tofu
25 dkg szeder / erdei gyümölcs / eper / cseresznye (ez mind lehet mélyhűtött és fagyasztóból előszedett, kiolvasztott)  vagy más gyümölcs, jelen esetben banán
 ½ csésze natúr napraforgómag vagy mandula, kesudió (olajos mag)
1 kiskanál friss citromlé
agavé szirup vagy magozott datolya ízlés szerint

Elkészítés:

Az összes hozzávalót turmixgéppel pürésítjük, gyümölccsel díszítjük. Ízesíthetjük vaníliával, pici fahéjjal. Megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel (vagy egyéb olajos maggal). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése