2016. február 12., péntek

Vegán saksuka

Nagyon finom egytálétel, melyet több nemzet is nemzeti ételként fogyaszt. Mi is megkóstoltuk. Tulajdonképpen egy felturbózott lecsóról van szó.

Hozzávalók:

2 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 paprika (édes)
4 közepes paradicsom
1 cukkini
1 padlizsán
3 közepes burgonya
1 dl olvasztott kókuszzsír
2,5 dl víz
10 dkg paradicsompüré
bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, zsálya

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, majd felaprítjuk és vízzel összekevert olajon megpároljuk. A paprikákat megmossuk és kockákra szeljük, majd 1 ek. olajjal kikent tepsibe tesszük és 180 fokon 10 perc alatt megpirítjuk.   
A hagymás alaphoz hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a megsült paprikát, burgonyát (ezt előzőleg meghámozzuk), felkockázott cukkinit, padlizsánt és a paradicsompürét. Annyi vízzel felengedjük, hogy tudjanak párolódni a zöldségek. Készre főzzük. A legvégén adjuk hozzá a sót, a fűszereket pedig lezárás előtt 5-10 perccel. 

Mivel krumplit tartalmaz, önmagában fogyasztható, de gazdagíthatjuk krumpli helyett édesburgonyával, vagy ha elhagyjuk a krumplit, tálaljuk rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, netán kölessel. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése