2018. március 19., hétfő

Paradicsomos voroslencse leves

Fanni, mint a gyerekek többsége, nagyon szereti a milánói makarónit.Ezt sokszor voroslencsevel készítem (erről is írok majd). Így született meg az ötlet, hogy a voroslencse és a paradicsom parositasabol készüljön egy finom leves is. 

Hozzávalók:

Kb.8 dl sűrített paradicsom
2 dl viz
20 dkg voroslencse
1 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
3 ek.olaj
majoranna, bazsalikom, római kömény, korianderlevel citrom, eritrit/nyirfacukor-izles szerint

Elkészítés:

A hagymát olaj és ugyanannyi víz keveréken megparoljuk. Hozzáadjuk az előzetesen atmosott voroslencset, és a fűszereket, áttört fokhagymát. Felengedjuk vízzel. Puhára főzzük a voroslencset, majd a sűrített paradicsomot is beleontjuk. Összeforraljuk, sózzuk, edesitjuk. Igény szerint botmixerezzuk. Önmagában is finom, de különböző levesbetetekkel is dusithatjuk.





1 megjegyzés:

  1. Hú, ezt mindenképp kipróbálom. Nagyon érdekelne a milánói is. Nagy kedvencünk a vöröslencsés zakuszka, amit egyszer régen Orsi osztott meg a blogján. Azt is szeretjük tésztával enni ebédre. Köszönöm! :)

    VálaszTörlés