2020. május 14., csütörtök

Lecsó, újragondolva

Tavaly nyáron nagyon sok lecsót tettünk el télire, házilag termelt hagymából és paprikából, üstben készítve, és tartósítószermentesen remekül elállnak. Viszont mivel nő a hagyma a kertben és lassan teremnek az új paprikák is, fogyasztanunk kell, hogy kiürüljön a kamra. A gyerekek viszont ráuntak erre az ételre, így egy kicsit másképp elkészítve adom nekik. Így elfogyott. 

Hozzávalók:

1 üveg lecsó
2 ek. Dr Oetker tejföl
25 dkg marinált tofu
kb 1 ek. szójaszósz
1 ek. olaj
--
főtt rizs

Elkészítés:


A rizst hagyományos módon kifőzzük. A lecsót edénybe öntjük és a növényi tejföllel összeturmixoljuk. A tofut felszeleteljük, egy tepsit kiolajozunk és meglocsoljuk szójaszósszal, majd beletesszük a tofuszeleteket és 200 fokon kb. 10-15 perc alatt összesütjük. Félidőben megforgatjuk. Egymásra téve tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése