2020. október 12., hétfő

Bécsi nemtúrós palacsinta


Nagyon finom csemege, legalábbis nálunk szeretik a gyerekek. 

Hozzávalók a palacsintához:

30 dkg finomliszt 
20 dkg teljes őrlésű liszt
10 dkg zabliszt 
5 dl növényi tej 
1/2 dl olaj 
9 dl szénsavas víz 
fél citrom leve

Hozzávalók a nemtúró krémhez:

1 bögre köles 
2 citrom héja
1 citrom leve
növényi tej 
vaníliás nyírfacukor - ízlés szerint
nyírfacukor - ízlés szerint 

Hozzávalók a vanília öntethez:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl növényi tej 
ízlés szerinti édesítő 

Elkészítés:

A palacsintát a hagyományos módon kikeverjük és olaj nélküli serpenyőben kisütjük. A kölest előző este kifőzhetjük, háromszoros mennyiségű növényi tejben. Másnap összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromhéjat, citromlevet, vaníliás cukrot, nyírfacukrot. A vaníliás pudingot kikeverjük hideg vízben, majd beleöntjük a  forrásban lévő tejbe. Megfőzzük. A kisütött palacsintákat megtöltjük, feltekerjük. Majd félbevágjuk. Kiolajozott tepsibe  tesszük a megtöltött, félbevágott palacsintákat, majd leöntjük az egészet a pudinggal. 200 fokon kb. 10 perc alatt összesütjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése