2020. december 8., kedd

Csicseri egytál


A gyerekek nagyon szeretik a csicseriborsót, néha makaróni szószba kerül turmixolva, néha hummuszként esszük, van, amikor pörköltnek készítem el. Ezt pedig rizzsel  fogyasztották (mi pedig pitával). Amolyan csicseriborsó-mindent bele . 

Hozzávalók:

3 ek, olaj 

1 konzerv csicseri

1 fej lilahagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 üveg  hámozott paradicsom 

kömény , koriander , só 

Elkészítés:


A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon, ill ugyanannyi víz keverékén megpároljuk . Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, fűszereket és a levétől leszűrt csicserit, alaposan összekeverjük és összefőzzük (kb 20 perc alatt). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése